27 Mayıs 2013 Pazartesi

Ankara Kryolan Akademi Etkinliğinden Cilt Bakımı ve Makyaj Sırları

  Merhaba ,bu haftasonu eğitici bir o kadar da keyifli Kryolan Ankara Blogger Etkinliğinde çok güzel bir gün geçirdim.Öncelikle bu ayrıcalığı yaşamamı sağlayan Ebru Hanıma davetinden ötürü bir kez daha teşekkürler.Kryolan ürün müdürü ve makyaj sanatçısı Tuğçe Dilaverler'den çok önemli cilt bakımı ve makyaj sırları öğrendik. Size de bu dolu dolu geçen günü özetleyip yaşadığım keyfi ve öğrendiğim tüyoları aktarmak istiyorum.
  Öncelikle Kryolan nedir?
  Kryolan 1946'dan beri kendi labaratuarlarında geliştirdiği 16.000 farklı ürünü yine kendi labaratuarlarında üreten profesyonel makyaj lideri bir marka.ECARF sertifikasına sahip olduğu için en hassas ciltler bile herhangi bir alerjik reaksiyona maruz kalmadan güvenle kullanabilir.Tuğçe Dilaverler'in çok sevdiğim söylemiyle ''yüzü sermayesi olanlar'' için alternatifi olmayan tek tercih desem abartmış olmam!



  Cildimize ürün kullanmadan öne cilt tipimizi biliyor olmak çok önemli.Kuru ciltle yağlı cildin ihtiyaçları birbirinden çok farklı sonuçta.Peki cilt tipini nasıl analiz ederiz?

* İlk aşamada gözenekler en önemli gösterge.Ciltte ne kadar çok belirgin gözenek varsa o kadar yağlıya dönük bir cilde sahipsiniz demektir.

*İkinci aşama cildin nem durumu.Peki bunu nasıl tespit edebiliriz?  Tuğçe Dilaverler'in göstermiş olduğu harika bir teknikle bu mümkün.İşaret parmağınızı ''C' yaparak dudak üstü ve çene arasına yerleştirip yukarı doğru ittiğinizde oluşan çizgiler fazla ve aralıkları kısaysa bu belirti ''nemsiz bir cilde'' sahip olduğunuzu gösterir.Tam tersi bir durum söz konusuysa bu da nemli bir cilde sahip olduğunuzu gösterir.

  Cildin ihtiyacını bilelim ki ona göre ürün kullanabilelim değil mi ama ? ;)

 Tuğçe Hanım,bir çoğumuzun korkulu rüyası olan göz  altı morlukları ve şişkinliklerini nasıl doğru şekilde gizleyebileceğimiz konusunda da bize harika tüyolar verdi.

  Kryolan yüksek pigment ve yoğun konsantrasyona sahip olduğu için palette gördüğünüz renkler nasılsa yüze uyguladığınız renklerde bire bir aynısını yansıtıyor.Göz altı morluklarını gizlemek için tercih etmeniz gereken renk turuncu.Fırça ya da parmak yardımıyla küçük pıt pıtlar şeklinde sürdüğünüzde göz altı kusurlarından eser kalmıyor.Daha sonra kemik tonuyla turuncunun keskinliğini hafif bir şekilde dağıtmanız mümkün.Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise asla pembe alt bazlı ürün kullanmamak!
    Gelelim cilt kusurlarını kamufle eden renklerin diline

  Ürün kullanırken sadece kuru mu yağlı mı bir cilde sahip olduğumuzu bilmek yeterli değil aslında.Yüzümüzde kılcal damarların yüzeye yakınlığından dolayı kızarıklıklar mevcut olabilir.Çok sık sigara tüketiminden kahverengi lekelere sahip bir cilt tipiniz de olabilir ya da sürekli yorgun görünen soluk bir cildiniz... Peki ne yapmalı da bu mevcut kusurları kamufle etmeli? Tuğçe Dilaverler bize bu konuda da  harika tüyolar verdi.Bu sayede rengimizi belli etmiyoruz ;)
Hangi renkler neleri kamufle eder tek tek paylaşıyorum.

>>Kılcal damarı yüzeye yakın / kızarıklık problemi olan ciltlerin kamuflaj rengi yeşil.Fondöten sürmeden önce yeşil tonlu Kryolan alt bazı bütün kızarıklığı muhteşem bir şekilde kapatıp cilt tonunu dengeliyor ve yüzü makyaja hazırlıyor.

>>Çok sigara tüketiminin ciltte yarattığı kahverengi+sarı lekelenmeler için kamuflaj rengi leylak rengi.Fondöten uygulamadan önce Kryolan'ın leylak tonlu alt bazı çok yoğun bir uygulama gerekmeksizin renk tonu farklılıklarını yok ediyor.

>>Bazı yüzler çok yorgun ve soluk görünür bu ciltlerde flaş bir etki yaratmak için mavi renk kamuflaj rengidir.Mavi tona sahip Kryolan bazı ile cildi canlı parlak ve sağlıklı göstermek mümkün.

  Etkinlik sırasında Tuğçe Hanım makyajsız bir arkadaşımızda uygulama yapıp hem renklerin doğru kullanılışını hem de cildi makyaja hazırlamak için yapılması gerekenleri uygulamalı bir şekilde anlattı.
Tuğçe Hanım o kadar titiz ve özenli ki  Eda'nın saçlarını hem rahat çalışabilmek hem de bulaştırmamak için rulo kağıt ve tel toka yardımıyla topladı.
  Eda'nın cildinde makyaj olmamasına rağmen uygulamadan önce yinede cildini temizleyip yüzü makyaja hazır hale getirdi.

Temizleyici ile sildikten sonra ıslak mendili kaynar suya batırıp iyice sıktıktan sonra yüze kompres yaparak temizlik aşamasını tamamladı.


   Cilt kusurlarını kamufle eden renklerin dilinden bahsetmiştik.Tuğçe Hanım Eda'nın cildinde kızarıklıklar olduğu için yeşil tona sahip
Kryolan alt bazını tercih etti.Baz uygulamasını hijyen açısından plaka üzerinden fırça yardımıyla yüze minik dokunuşlarla dağıttı ve uygulamadan önceki bütün kızarıklar kayboldu gitti :) Buda bize fondötenden önce cildin ihtiyacı olan doğru renkli baz uygulamanın ne denli önemli olduğunu gösterdi.

  25 Mayıs aynı zamanda doğum günüm olduğu için makyaj uygulamasının son halini fotoğraflayamadan bir 15-20dakika erken çıkmak zorunda kaldım.Bir başka blogger arkadaşımız bir incelik yapıp fotoğrafı paylaştı bizlerle. Teşekkürler Yağmur :)

İşte bu da Eda'nın makyaj tamamlandıktan sonraki hali :



  Atlamak istemediğim bir diğer önemli detay da makyajınızın gün boyu akmadan bulaşmadan kalıcılığını korumak istiyorsanız Kryolan makyaj sabitleyici spreyinden mutlaka edinin derim.Makyajınız saatlere meydan okuyup yeni yapılmışçasına gün boyu bozulmadan kalsın isteyenlerin favorisi olacak bir ürün.
  Bu profesyonel markaya yakışan inceliği belirtmeme gerek var mı bilmiyorum ama yine de paylaşayım ''Kryolan  ürünleri asla hayvanlar üzerinde test edilmez'' .Böyle profesyonel ve lider markaya da başka  türlüsü zaten yakışmazdı.

  Bizi bu güzel etkinlik kapsamında bizi  çok güzel şekilde ağırlayan Tunalı Kryolan ekibine ,Vera Bilişime,Ebru Hanıma ve verdiği tüyolarla bizleri bilgilendiren Tuğçe Dilaverler'e çok teşekkürler.Çıkarken karşılaştığım ve beni çok mutlu eden bir detayı daha paylaşmak istiyorum.Kryolan Tunalı çalışanları da doğum günümü kutlayıp öptüler.Sıcacık ve güzel bir ekip.Buradan bir kez daha  teşekkür ediyorum kendilerine.

Kryolan sosyal medya hesaplarını takipte kalmanız için;
Facebookta takip için TIK TIK
Twitter üzerinden takip etmek için TIK TIK

Vera Bilişim sosyal medya hesaplarını takipte kalmanız için;
Facebokta takip için TIK TIK
Twitter üzerinden takip etmek için TIK TIK



13 yorum:

  1. hani bana haber verecektin tühhhh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etkinlik öncesi #KryolanAkademi hashtagi ile yorumda bulundum demek gözünden kaçmış canım .Üzülme bir sonraki etkinliğe artık :*

      Sil
  2. Kryolan ürünlerini güvenle kullanmamız hakkındakı bu yazın ile biz bayanlara yol gösterici ve ışık tutucu oldugun için degerli yazılarına teşekkürler,anlatımın ve sunumun harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkürler, böyle düşünmene çok sevindim. Kryolan gerçekten bu konuda lider bir marka.Hassas cildimizi güvenle emanet edebiliriz:)

      Sil
  3. Göz altı kusurlarını kapatmak için bize aktardığın tüyoya bayıldım.Sürekli uygulayacağım bir metod olacak.Benimde kızarıklık problemi olan bir cildim var kryolan yeşil alt bazı tam benlikmiş teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim güzel yorumların için,faydalı olabildiysem ne mutlu bana:) Artık cilt kusurlarını kapatmak sanıldığı kadar zor değil iyiki Kryolan var.

      Sil
  4. morluklarla ilgili tüyoyu ben de deneyeceğim, çok yararlı bir yazı olmuş, Kryolan bir kez daha rüşdünü ispatlamış...

    YanıtlaSil
  5. morluklarla ilgili tüyoyu ben de deneyeceğim, çok yararlı bir yazı olmuş, Kryolan bir kez daha rüşdünü ispatlamış...

    YanıtlaSil
  6. Kryolan'ın şeffaf pudrasını çok övmüşlerdi, bir gün Kryolan mağazasına gidip kendimi kaybetmek istiyorum orda. Şu kapatıcı paleti ve leylak ile yeşil bazlar kesinlikle denenecek ve önerin üzerine sabitleyici sprey alınacak, çok iyi denk geldi ben de düşünüyordum ne marka alsam diye sabitleyici spreyi. Çok güzel bir gün geçirdiğin belli oluyor çok sevindim senin için. :) Doğum günün de geçmiş olmasına rağmen ayrıca kutlu olsun! <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım.Kesinlikle inanılmaz keyifli ve eğitici bir gündü.Kryolan dizi,film çeşitli animasyonlar da kullanılan ürün yelpazesi çok geniş bir marka.Renklerin yoğun konsantrasyona sahip olması çok az südüğünde bile mikemmel sonuç veriyor.Kullandıktan sonra benimle yorumlarını paylaşırsan çok sevinirim :*

      Sil
  7. merhaba ben kryolan supracolor almak istiyorum tenim açık bugday ama çok açık değil renk hakkında fikrim yok kimisi NB kimisi FS38 diyo kimisi W2 W3 diyo yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  8. merhaba ben kryolan supracolor almak istiyorum tenim açık bugday ama çok açık değil renk hakkında fikrim yok kimisi NB kimisi FS38 diyo kimisi W2 W3 diyo yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence en doğrusu Kryolan'da bu 3 ürüne ait testerı denemeniz olacaktır.Diğer türlü ezbere söyleyip yanıltmış olmak istemem.

      Sil